Habitatge de fusta a Begues - Arquitectura Sana
Idioma:
  • Català
  • Castellano

Habitatge de fusta a Begues

Habitatge de fusta a Begues

En mayo de 2013 comenzamos una nova obra que estem començant: un habitatge unifamiliar aïllat de fusta a Begues.

blog1La ubicació de l’edifici dins de la parcel·la respon al sumatori de quatre factors: bioclimàtic, vistes, estudi geobiològic i de feng shui. Hi havia diverses possibles ubicacions, però vam fer un estudi geobiològic que va definir la millor ubicació dins del solar, que a més permetés un bon assoleig i posicionar-lo en un lloc de domini del paisatge. L’orientació de façana es va fixar segons l’estudi de feng shui, optimitzant no només l’energia de la façana principal, sinó de la resta del conjunt.

 

blog2El client sempre va voler una casa de fusta, però nosaltres vam guiar-lo per que, a més, fos una casa de fusta saludable: l’aïllament tèrmic és cel·lulosa reciclada, els muntants de les plaques de cartró-guix són de fusta (no metàl·lics), els tractaments superficials de la fusta són lasurs vegetals, les pintures dels paraments interiors són pintures minerals i l’exterior va revocat amb calç. D’aquesta manera, la casa és garanteix una òptima qualitat de l’aire interior, alhora que és transpirable i molt aïllant.

 

blog3El sistema elèctric és biocompatible: cable blindat, piques de toma de terra de 2m i 300μ de coure posicionades en llocs estratègics (neutres des del punt de vista geobiològic) per garantir una resistència inferior a 6Ω. La unió entre el coure i el ferro de la fonamentació s’ha realitzat garantint que no hi ha contacte entre els dos metalls.

Esperem que ens acompanyeu en aquest i d’altres processos d’obres de bioconstrucció que tenim em marxa!

Aquí tenéis un enlace al proyecto terminado!

Entradas Relacionadas

Leave A Comment